Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A mesék gyümölcsei

| Munkatársunktól | Kultúra

A Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című zenés mesejátékot láthatják az alsós és ovis bérletesek a Soproni Petőfi Színházban.

 Az előadás különlegessége, hogy egytestű bábokkal is játszanak a színészek. A történet szerint a legkisebbik királykisasszonynak különös kívánsága van. Azt szeretné, ha édesapja, az öreg király gyümölcsöt hozna neki a vásárból. De nem ám akármilyen gyümölcsöt, hanem olyan szőlőt, amelyik beszél, olyan almát, amelyik mosolyog és olyan barackot, ami csilingel. Nem is sejti, hogy ezzel a nem mindennapi kívánsággal az egész életét örökre megváltoztatja.

Krizsán Szilvia rendező családi előadásként minden korosztály számára szeretne izgalmas, különleges színházi élményt nyújtani. A népmese jelentősége szerinte ma sem változott. Úgy véli, nem szabad elszalasztani azokat a pillanatokat, amikor a gyermeki nyitottságra építve lehet elmesélni egy ilyen világban történeteket a jövő generációjának.

A Zentai Magyar Kamaraszínház, a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház koprodukciójában készült előadásában számos ismert népdal is elhangzik. Ezeket Hanák Rigó Ildikó és Krizsán Szilvia válogatta és a Fokos Zenekar játssza el.

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...