Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A mesék gyümölcsei

| Munkatársunktól | Kultúra

A Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című zenés mesejátékot láthatják az alsós és ovis bérletesek a Soproni Petőfi Színházban.

 Az előadás különlegessége, hogy egytestű bábokkal is játszanak a színészek. A történet szerint a legkisebbik királykisasszonynak különös kívánsága van. Azt szeretné, ha édesapja, az öreg király gyümölcsöt hozna neki a vásárból. De nem ám akármilyen gyümölcsöt, hanem olyan szőlőt, amelyik beszél, olyan almát, amelyik mosolyog és olyan barackot, ami csilingel. Nem is sejti, hogy ezzel a nem mindennapi kívánsággal az egész életét örökre megváltoztatja.

Krizsán Szilvia rendező családi előadásként minden korosztály számára szeretne izgalmas, különleges színházi élményt nyújtani. A népmese jelentősége szerinte ma sem változott. Úgy véli, nem szabad elszalasztani azokat a pillanatokat, amikor a gyermeki nyitottságra építve lehet elmesélni egy ilyen világban történeteket a jövő generációjának.

A Zentai Magyar Kamaraszínház, a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház koprodukciójában készült előadásában számos ismert népdal is elhangzik. Ezeket Hanák Rigó Ildikó és Krizsán Szilvia válogatta és a Fokos Zenekar játssza el.

Kapcsolódó cikkek

Rocklegendák Szénától

Rocklegendák Szénától

2019. 11. 13. | Köves Andrea

Régi álma valósul meg a neves soproni karikaturistának, Szénási Ferencnek, közismert nevén Szénának. Hamarosan megjelenik a Rocklegendák című kötete, a portrékhoz a népszerű lemezlovas, B. Tóth László írta a szövegeket.