Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A kultúra szolgálatában
A jubileumi program részeként a Liszt-teremben tartottak központi ünnepséget. Fotók: Filep István

A Pedagógusok Művelődési Háza igazi „sopronikum”

A kultúra szolgálatában

| Köves Andrea | Kultúra

Alapításának 70. évfordulóját ünnepli a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza – vasárnap nívós rendezvénysorozattal tisztelegtek a jeles dátum előtt.

A program első eseményeként a Munkácsy-teremben megnyílt a Népi Díszítők Alkotó Körének és a Gyapjúszövők Alkotó Körének kiállítása. Mindkét hagyományőrző csoport évtizedek óta élen jár az értékek megőrzése terén. A tárlatot Tóth Éva önkormányzati képviselő, az Esterházy-kastély marketing, kommunikációs és turisztikai igazgatója nyitotta meg, aki rámutatott: – Olyan autentikus népművészetet őriznek az alkotókörök, amelyek fontos értékei a magyarságnak. Tevékenységükkel amellett, hogy a kultúrát éltetik, adják át, példamutató közösséget is teremtenek.


A megnyitón műsort adott a Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI Pendelyes Táncegyüttese.

A jubileumi program a Liszt-teremben folytatódott a központi ünnepséggel, ahol dr. Farkas Ciprián köszöntötte az ünneplőket. – A Pedagógusok Művelődési Házára bátran mondhatjuk, hogy „sopronikum” – hangsúlyozta a polgármester. – Nagyszerű rendezvényeknek adott otthont az elmúlt hét évtizedben, és biztos vagyok abban, hogy a jövőben is sok-sok tartalmas programot kínál majd, minderre garancia az intézmény vezetője, aki szívvel-lélekkel tölti meg ezt a helyet.


A jubileumi ünnepségen Orbán Júlia, a művelődési ház igazgatója felidézte az intézmény múltját és jelenét: – Támogatóinkkal, az alkotókörök tagjaival, a minket rendszeresen megtisztelő vendégeinkkel együtt nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az intézmény ebben a formában egyedüliként működik az országban – hangsúlyozta. – Köszönet jár mindazoknak, akik a 70 év során előttünk jártak, és köszönet jár a maiaknak is.


Az ünnepi kulturális programot is a ház sokszínűsége jellemezte: tehetséges gyerekek mellett dr. Bende Attila előadóművész és a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar is a színpadra lépett. A jubileumi rendezvényen emléklapot vehettek át mindazok, akik tevékenységükkel önzetlenül segítették és segítik a ház munkáját.



Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek