Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
111 éves a Soproni Fotóklub

111 éves a Soproni Fotóklub

| Munkatársunktól | Kultúra

Az évforduló alkalmából csoportos tárlat nyílt a Festőteremben.

Augusztus 26-án megnyílt a 111 éves Soproni Fotóklub „Nekünk mindEgy” című kiállítása a Festőteremben. A tárlaton 23 kiállító 80 fotója látható.

Ez a válogatás a klub emberi és alkotói sokszínűségét is tükrözi. Minden alkotó a saját maga által választott képet hozta, a legtöbben azokat, amelyek már több pályázaton szerepeltek vagy díjat kaptak. – mondta el Hipságh Gyöngyi, a Soproni Fotóklub vezetője hozzátéve, hogy elődeikhez hasonlóan céljuk továbbra is az értékközvetítés. 

„Szeretnénk megmutatni, hogy a világhálón terjengő, sokszor szép, de technikailag hibás és nem átgondolt képek helyett miket lehet készíteni, ha kicsit odafigyel az ember. Nem elég csak a gombot megnyomni, kell a szem, a szív és az értelem is egy-egy kép elkészítéséhez.”  

A klub tagjai között amatőr és professzionális fotósok is vannak, legifjabb tagjuk 31 éves, legidősebb pedig a 85. évében jár. Közös fotózásokon, előadásokon, pályázatokon, társklubokkal közös programokon vesznek részt és ők maguk is írnak ki  hazai valamint nemzetközi pályázatokat. 

A 111. évfordulóra egy könyv is készült, mely a klub rövid történetét és a jelenlegi tagok alkotásait mutatja be. A Festőteremben nyílt kiállítás szeptember 10-ig, naponta 10-18 óráig látogatható. Az augusztus 29-i Magyar Fotográfia Napja tiszteletére pedig szabadtéri kiállítást rendez a klub, ami a Várkerületen, a Mária-szobornál lesz látható.  

 A Nekünk „mindEgy” című tárlat kiállítói: Agg Pál, Báthory Tibor Gábor, Bors Gergely, Bóta Luca, Cseh Dániel, Csigó Gergely, Folcz Tóbiás, Gyarmati Adrienn, Hauszner Sándor, Hillebrand Adrienn, Hipságh Gyöngyi, Simon Jójárt István Kránitz Roland, Lángh Gábor, Nagy Attila, Nagy Attila ifj., Németh Elemér, Pápai Zsolt, Rehák Csaba, Roth Balázs, Tóth Jenő Tibor, Tóth Péter Wittmer László

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Most vagy soha!

Most vagy soha!

2024. 03. 20.

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Monumentális alkotás

Monumentális alkotás

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Nagyszabású élő koncertre készül Sárdy Barbara március 25-én az evangélikus templomban. A soproni előadóművész, zeneszerző magyar költők istenes verse...