Biztos pont az egyetem

Felc: Az intézmények kutatási-fejlesztési és képzési szolgáltatóvá kell válnia Lezárult a felsőoktatási felvételi jelentkezési határideje.  


Bővebben...

Uniqa: nem adják fel

Élne az utolsó eséllyel az Uniqa Sopron: Sterbenz László tanítványai szerda este (lapunk megjelenése után) a francia Lille Metropole otthonában még elérhetik a továbbjutást érő hatodik helyet a csoportban.


Bővebben...

Minden családhoz eljuttatják

Elkészült Sopron 2017. évi eseménynaptára   Elkészült és hamarosan minden soproni családhoz (és a környező településeken élőkhöz is) eljuttatják Sopron 2017. évi eseménynaptárát. A jól szerkesztett kiadvány bőséges válogatást nyújt a város kulturális és sporteseményeiből, a gyermekrendezvényekből.


Bővebben...

Folytatódik a Modern Városok program

Közel 2 milliárd forint a belvárosi utcák felújítására Február 27-én megkezdődik a belvárosi utcák, terek burkolatainak felújítása, a közvilágítás korszerűsítése. Először azonban a vízi közművek rekonstrukciójára kerül sor. A munkálatok 2018. szeptemberéig tartanak.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat