Rebecca Ferguson hazánkban

Magyarországon is fellép az elképesztő hangú Rebecca Ferguson. Az énekesnő dalaival világszerte ostromolja a slágerlistákat.


Bővebben...

Csodatevő locsolás

 A hektikus időjárás miatt kevésbé kényes növényeket ültettek ki a közparkokba   Szinte mindennél fontosabb a megfelelő öntözés, mégis itt követjük el a legtöbb hibát – mondják a szakemberek. Minden növénynek más ugyanis a vízigénye, ráadásul nyáron sokkal könnyebben kiszáradnak. Most különösen figyeljünk oda a locsolásra!


Bővebben...

Kócos és ápolt frizuradivat

 Az idei nyári trend jegyében legyenek nőies nők és férfias férfiak! A 2014-es év frizuradivatja a férfiaknál az ápoltságra, a hölgyeknél pedig a nőiességre helyezi a hangsúlyt. A frufrus hajviselet és a természetes színek használata az idei trend főbb ismérvei.


Bővebben...

Ultramaraton a Fertő tó körül

  Július 12-én és 13-án immáron második alkalommal rendezik meg a Fertő tó körüli futóverseny. A 127 kilométer össztávú versenyt az őszi Pozsony – Budapest ultramaraton előversenyének szánják a szervezők.


Bővebben...

Ideális vitorlásidő

  Kiváló körülmények között rendezhették mag a hagyományos Építők Kupa vitorlásversenyt a múlt hétvégén a Fertő tónál. Böröcz Máté, a Soproni Építők SK ügyvezető elnöke elmondta: a Beaufort-skála szerinti 4-es, 5-ös erősségű, tehát 20–25 kilométer/órás szélben rendezhették a hétvégi futamokat, ami tökéletes szélviszonyokat jelentett az egységeknek. Az Építők Kupán ez alkalommal két kategóriában versenyeztek: a fiatalok az optimist hajóosztályban mutathatták meg tudásukat. Többen közülük most gyakorolhattak először élesben, hiszen ez volt az első verseny a számukra. A tapasztaltabb, felnőtt versenyzők a finn hajóosztályban versenyeztek. Szombaton három, vasárnap két futamot rendeztek, az Építők Kupát végül Varga Tamás nyerte meg.   Az Építők Kupán tökéletes szélviszonyok várták az egységeket Fotó: Németh Péter   


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat