Kettős győzelemmel jutott tovább Magyarország

Győzelmét ünnepli a magyar válogatott a Magyarország-Norvégia labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a budapesti Groupama Arénában. A csütörtöki, 1-0-ás idegenbeli sikert követően vasárnap hazai pályán 2-1-re múlta felül Norvégiát a magyar csapat, így kijutottak a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. A magyar válogatott legutóbb nagy nemzetközi tornán 29 esztendeje, az 1986-as világbajnokságon vett részt, Eb-n pedig utoljára 1972-ben szerepelt.   Fotó: MTI – Illyés Tibor


Bővebben...

Ördög Nóra új szerepben


Napokon belül új műsorban tündököl Ördög Nóra. A csinos műsorvezető vezeti a hamarosan induló izgalmas game-show-t, A Kockát, ráadásul a Fiatal Vállalkozók Hetének egyik előadója is. 
Látványos, izgalmas game-show-t indít a TV2, ahol a játékosoknak saját határaikat feszegetve kell teljesíteniük az eléjük kerülő feladatokat.


Bővebben...

Lendületben az Alpha Beatz


Nincs megállás a soproni Alpha Beatz életében. A formáció immár második dalával jelentkezik: itt a beígért Nem az a hős! – Ez a szám a komoly döntések meglépéséről szól. Néha előfordul, hogy lelkileg sokkal nehezebb erősnek lenni, mint fizikailag – árulta el Robbo és Petyka. – Nagyon örülünk a fogadtatásnak, hiszen sokak szerint jobban sikerült, mint a Pörög a világ. Nekünk mind a kettő a szívünk csücske. Mindenesetre ez egy visszafogott, merengősebb felvétel, amihez a lyrics videót az éjszakai soproni belvárosban forgattuk.


Bővebben...

Soproni művészek seregszemléje

Az őszi tárlat november 15. és 29. között látható, hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig  Közel 300 alkotást küldtek be amatőr és profi művészek a 19. Soproni Őszi Tárlatra. A szakmai zsűri 50 alkotó 62 művét választotta ki, ezeket november 15-től láthatjuk a Festőteremben.


Bővebben...

Összefogás a kvóta ellen

Firtl Mátyás: Tízezrek megélhetése kerülhet veszélybe Sopronban és környékén   A Sopronban és a környékén élőket – azokat, akik Ausztriában dolgoznak – az a veszély fenyegeti a kvótarendszer bevezetésével, hogy a visszaállított határellenőrzés miatt elveszíthetik ausztriai munkahelyeiket. Ez pedig tízezreket érintene – figyelmeztetett Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője, a parlament Honvédelmi és Rendészeti bizottságának alelnöke. A kvótarendszer bevezetésének Sopron és környéke lenne az egyik legnagyobb vesztese.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat