Végigkalandozták a belvárost

Gyerekzsivajtól voltak hangosak a Fő tér környéki utcák  Végigkalandozták a belvárost  A SoroNunc csapata nyerte a Kalandra Sopron című helytörténeti kalandjátékot. A hétvégén rendezték meg a vetélkedő döntőjét, ahol 10 csapat mérte össze az erejét. A fiataloknak nemcsak ismerni kellett a belvárost, de nagy szükség volt a kreativitásukra és a szerencsére is.


Bővebben...

Online veszélyben

Nem szabad mindent készpénznek venni, ami az interneten van!  Új bűncselekménytípus jelent meg pár éve Magyarországon, úgy is nevezhetnénk, hogy internetes bűnözés. Szexuális bűncselekmények, lopás, rágalmazás, becsületsértés (és még sorolhatnánk) – ezeket mind el lehet követni a világhálón. A legnagyobb veszélyben pedig a fiatalok vannak!


Bővebben...

Bajnok a Soproni Sportiskola

Nyolccsapatos U16-os kosárlabda-bajnokságnak adott otthont a Krasznai-csarnok Bajnok a Soproni Sportiskola  Első helyen végzett a soproni rendezésű nemzeti fiú kadett kosárlabda-bajnokság döntőjében a Soproni Sportiskola csapata. A nyolccsapatos finálénak a Krasznai-csarnok adott otthont.


Bővebben...

Ők szedték a szemetet!

Több mint 170 ezren vettek részt az országos akcióban  Ők szedték a szemetet!  Rekordmennyiségű, mintegy 2300 tonna szemetet gyűjtöttek össze péntektől vasárnapig az országos TeSzedd! akcióban – közölte az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség. Az önkéntesek 1590 helyszínen csaknem 1,5 milliárd forint értékű munkát végeztek el. Sopronban is több helyen gyűjtötték a szemetet.


Bővebben...

Soproniak a Sopronival

Jubileum: Sörfesztivál a Fő téren A soproni sörgyártás a helyi kulturális örökség része – jelentette ki dr. Simon István alpolgármester azon a beszélgetésen, amelyet a soproni sörgyártás 120. évfordulóján rendeztek a nagy hagyományokkal rendelkező gyárban.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat