Készülnek a sztárok a VOLT-ra

Már VOLT-lázban égnek a sztárok is, akiket a Soproni Téma az ország egyik legszerethetőbb fesztiváljáról faggatott. – Nagyobb színpadon Sopronban mutatkozom be először új formációmmal, a Bogi & The Berry-vel, ami nagy öröm számomra – kezdte A Dal-ból is ismertté vált Dallos Bogi.


Bővebben...

Magyar úszás napja

Több vizes sportágat népszerűsítettek a fedett uszodában Sopronban is megrendezték a magyar úszás napját: a Lövér Fürdő – Csík Ferenc Uszodában úszó-, vízilabda- és szinkronúszó-bemutató is várta az érdeklődőket.


Bővebben...

A sokoldalú zenész

Kertészet, íjászat, várak és rock Csatlós Gábor nem csak telt házas koncerteken játszik zenekarával, de számtalan sportágban is jeleskedik. A 27 éves fiú szabadidejében várakat látogat, vezetni tanul, és leghőbb vágya, hogy szert tegyen egy régi Mini Cooperre.


Bővebben...

20. érembiennálé

A kiállítás augusztus 2-ig tekinthető meg a Lábasházban  20. érembiennálé  Hatvanöt művész 214 alkotása látható a XX. Országos Érembiennálén Sopronban, a Lábasházban. Vasárnap nyitották meg a kiállítást, valamint itt adták át az idei díjazottaknak járó elismeréseket is. Az Országos Érembiennálé 1977 óta a Soproni Ünnepi Hetek egyik rangos rendezvénye.


Bővebben...

Soproni Ünnepi Hetek

Nagyüzem: Színházavatás, ünnepi hetek, érembiennálé, Wosinski-kiállítás   Az elmúlt hétvégén számos rangos művészeti esemény helyszíne volt Sopron. A kulturális nagyüzem szeptember közepéig tart.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat