Európai szintű óvoda

Folytatódik a férőhely-bővítési program Ötven új férőhellyel bővült Bánfalvi Óvoda. A kormány támogatásából, uniós forrásból és önkormányzati hozzájárulásból összesen 150 millió forintba került az óvoda bővítése korszerűsítése.


Bővebben...

Nagyköveti látogatás

Nagyköveti látogatás  Sopronban tett látogatást Tove Skarstein, Norvégia budapesti nagykövete. A diplomata munkanapját a részben a Norvég Alapból helyreállított sopronbánfalvi egykori pálos–karmelita kolostorban kezdte, majd ellátogatott a városházra, ahol dr. Fodor Tamás polgármester fogadta. A megbeszélés végén a nagykövet a norvég irodalom klasszikusaiból magyarra fordított könyveket adott át a Széchenyi István Város Könyvtár igazgatójának, Horváth Csabának. fotó: Pluzsik Tamás


Bővebben...

A SIP kedvenc versmondója

Papp Márk: Gyerekkora óta szaval a leendő autómérnök Első helyezést ért el a Soproni Ifjúsági Pódiumon versmondás kategóriában a széchenyis Papp Márk. A 15 éves fiú hihetetlen népszerűségnek örvend a közönség körében, ennek ellenére autómérnöknek készül.


Bővebben...

Középkori leletek

Az útpálya alatt 30 centiméterrel ott a 15. század  Középkori leletek  Egy késő középkori épület maradványaira bukkantak a régészek a Mária-oszlop mellett. A Várkerület felújítása és az ideiglenes parkolók kialakítása miatt vizsgálódtak ezen a területen. Valószínűleg a korabeli piachoz tartozó kiszolgálóépület lehetett itt.


Bővebben...

Kupagyőztes az Uniqa!

A döntőben nagy fölénnyel győzték le a soproni hölgyek a Diósgyőrt Megnyerte a Magyar Kupát az Uniqa Euroleasing Sopron: az együttes a Győrben rendezett nyolcas döntőben végig magabiztos teljesítményt nyújtva szerezte meg az aranyérmet.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat