„Soha nincs korán”

Szeretnék könyvtári olvasóvá nevelni a legkisebbeket  Olvasást népszerűsítő babacsomagot kapnak a kismamák. Idén minden a Soproni Gyógyközpontban született babának, illetve anyukájának ajándékcsomagot állítanak össze a városi könyvtár munkatársai.


Bővebben...

Középpontban a nőiesség

Alkalmi trend: Gazdagon díszített ruhák és hullámos fürtök Az idei báli szezon a romantika szerelmeseinek kedvez. Nőies formákat hangsúlyozó maxi estélyikben és hullámos tincsekkel leszünk az est koronázatlan királynői. Hódítanak a gyöngyök, a strasszkövek – ruhákon és hajban egyaránt.


Bővebben...

Szemüveg egyénre szabva

A legkeresettebbek a színes keretek, nagyméretű, szögletes lencsék Évek óta hódítanak a műanyag keretes szemüvegek, melyek számtalan előnyös tulajdonsággal bírnak. A hozzáértők hangsúlyozzák, szemüveget se interneten, se készen ne vásároljunk, hanem válasszunk szakember segítségével.


Bővebben...

Uniqa: Újabb bravúr az EK-ban

A 24 pontos győzelem után a párharc egyértelmű esélyese a Sopron Tovább menetel az idei szezonban az Uniqa Euroleasing Sopron: a csapat az Európa Kupában idegenben ütötte ki svéd ellenfelét, hazai pályán pedig magabiztosan győzött a Cegléd ellen.


Bővebben...

Antal Timi nagy álma

Antal Timi nagy álma  Sikeres évet zárt Antal Timi, aki tavaly leforgatta élete első videoklipjét, de pihenésre aligha jut ideje, ugyanis bejutott A Dal elődöntősei közé.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat