Volt egyszer egy városi mozi…

A filmszínház többször adott otthont hazai ősbemutatóknak A Corvinus Magyar–Osztrák Baráti Kör emléktáblát helyezett el az elmúlt héten az egykori Városi Mozi, a későbbi Vörös Csillag Filmszínház helyén a Városház utcában.


Bővebben...

Diótörő, karácsonyra

Gyermektáncosok is szerepelnek a táncjátékban A Diótörő című balett színrevitelével búcsúzik a 2016-os évtől a Soproni Petőfi Színház társulata.


Bővebben...

Uniqa: vereség, majd győzelem

A ZTE ellen az Uniqa fiatal játékosai is bizonyíthattak Az Euroligában vereséget szenvedett, a bajnokságban viszont biztosan nyert a ZTE ellen az Uniqa Sopron. Sterbenz László együttese szerda este a Salamanca, vasárnap pedig a DVTK ellen játszik.


Bővebben...

Vérrel segíthet az ember...

Huszonhat emlékérmet osztottak ki a véradóünnepségen  Az elmúlt hét péntekén többszörös véradókat köszöntöttek a soproni vármegyeháza dísztermében.


Bővebben...

Soproni a világ legjobb ütőhangszerese

Horváth Kornél munkásságát számos díjjal jutalmazták már  Horváth Kornél Kossuth díjas magyar zenész lett 2016-ban a világ legjobb ütőhangszerese a rangos brit Rhythm zenei magazin internetes oldalának, a musicradar.com-nak a szavazásán.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat