A Károly-kilátó napja

 Nyolc Sopronhoz kötődő tudós életéről is hallhattak a résztvevők A kulturális örökség napjai keretében rendezett ünnepséget a Soproni Városszépítő Egyesület és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szombaton a Károly-kilátónál. A kilátó napján résztvevők nyolc Sopronhoz kötődő természettudósról emlékeztek meg, de bemutatták a Gombocz Endre természetismereti házat és a benne található gyűjteményt is.


Bővebben...

Sikeres his-turizmus

Országszerte csaknem 40 ezren vettek részt a hétvégén a kulturális örökség napjai programjain. Sopronban a múzeum rendhagyó tárlatvezetéssel is készült, de az érdeklődők megnézhették a papréti zsinagógát, valamint az evangélikus gyülekezeti házat is.


Bővebben...

Fedett lelátó a Káposztás utcában

  Közel félmilliárd forintból, a kormány sportfejlesztési támogatásának köszönhetően újul meg a városi stadion. Lefedik a keleti oldalon lévő 3000 fős nyitott lelátót, de kialakítják például az automata öntözőrendszert is. A fejlesztés után a pálya megfelel majd az NB 1-es elvárásoknak is.


Bővebben...

Középpontban gyerekeink jövője

 Több mint 700 milliós keretösszeg sporttámogatásra Egyedülálló kezdeményezésnek nevezte Bokor Ákos, a Magyar Kosárlabda Szövetség elnökségi tagja a TAO-ra jogosult soproni egyesületek vezetői, valamint a városvezetés találkozóját, amely dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő kezdeményezésre jött létre.


Bővebben...

A tervek szerint 2015 tavaszára elkészül a barlangszínház felújítása

Decemberre szerkezetkész Az ütemtervnek megfelelően halad a fertőrákosi barlangszínház felújítása, decemberre szerkezetkész lesz az épület, áprilisban pedig a színháztechnikát is beépítik – jelentették be hétfői helyszíni bejáráson. Sopron, valamint Fertőrákos vezetői és a helyiek is megnézhették, hogy hol tart az építkezés.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat