Huszonöt éves a Pendelyes

Elődeink táncait ismereti meg a fiatalokkal a soproni táncegyüttes  Huszonöt éves a Pendelyes  Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a hétvégén a Novomatic-arénában megrendezett gálaműsorával a Pendelyes Táncegyüttes. Az egyesületet a pénteki hűség napi rendezvényen Civitas Fidelissima-díjjal is kitüntették.


Bővebben...

Tisztítsuk ki a szívünket!

A négygyermekes Boksán Krisztina az év önkéntes segítője A szociális munka napján Az Év Önkéntes Segítője díjat kapott Boksán Krisztina, aki több éve támogatja a SOSZI Virágfüzér Sérültek Napközi Otthona ellátottjait. A négygyermekes édesanya az önkéntes munkáról mesél, nagycsaládosként pedig az ünnepvárásról.


Bővebben...

Kötődés Sopronhoz

Idén Rakovszky Zsuzsa író–költő–műfordító lett a város díszpolgára 2016 novemberében Sopron megyei jogú város közgyűlése Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas író–költő–műfordítót választotta a város díszpolgárának.


Bővebben...

Karácsonyi borajánló

400–500 forintért senki ne várjon minőséget! A karácsonyi ünnepek előtt gyakran hangzik el a kérdés: mit igyunk az ünnepi vacsorához? A válasz egyszerű. Ami jól esik – vallja Lukács Szabolcs sommelier, aki a Soproni Téma olvasóinak készítette el karácsonyi borajánlóját.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat