Adorján-nap Sopronkőhidán

Szent Adorján-nap a magyar Büntetés-végrehajtási Szervezet napja, amelyet 19. alkalommal rendeztek meg pénteken a sopronkőhidai fegyház és börtönben. Az ünnepi állományülésen emlékeztek meg a büntetés-végrehajtásban dolgozókról, majd az ünnepség keretében elismeréseket adtak át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkatársaknak. A rendezvényen részt vett a településrész képviselője, dr. Simon István alpolgármester is. Felvételünkön Csánig Krisztián főtörzs zászlós kinevezését veszi át dr. Szarka Péter bv. alezredestől, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön Intézet parancsnokától. Fotó: Németh Péter  


Bővebben...

Praktikák a barnaság megőrzéséhez

 Ősszel fontos a hámlasztás és a bőrtáplálás Az őszi szürkeségben kicsit lehangoló látni, hogy az óriási küzdelmek árán megszerzett barna bőrszínünk napról napra fakul. Néhány egyszerű praktika betartásával azonban tovább megőrizhetjük a csokibarnaságot.


Bővebben...

„Focimajális” a Lövérek aljában

 Felújították a nagy múltú sportközpontot Igazi „focimajális” színhelye volt az SVSE-SC Sopron Lövér körúti sporttelepe. Az SC Sopron, valamint a GYSEV jó együttműködésének köszönhetően elkészült a közel 40 milliós beruházás.


Bővebben...

Verseivel segít másoknak

 Domonkos igyekszik minden pillanatot kihasználni Schmuck Domonkos évek óta verseket ír. Önálló irodalmi estje is volt már a handleros diáknak, aki az írás mellett a zenén keresztül fejezi ki önmagát.


Bővebben...

Élhető környék

Átadták a Kurucdombon felújított és kibővített játszóteret Bébijátszóteret alakítottak ki a már meglévő mellett a Kurucdombon. A régi játszótérnek felújították a kerítését, új hintákat vett az önkormányzat, valamint felépítették a körülbelül 350 négyzetméter alapterületű bébi játszóteret is. A fejlesztés része a „Szociális városrehabilitáció a soproni Kurucdombon” című több mint 500 millió forintos projektnek.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat