A Gombocz család nyomában

Soproni családtörténetek – A dédapa a líceumban tanított  A Gombocz család nyomában   „Sopron, te lelkünk éltető láng! Hű őr az ősi végeken” – hangzanak Sarkady Sándor sorai a város himnuszában. Vallják ezt azok is, akik évekkel, évtizedekkel ezelőtt elszakadtak Soprontól, de a hűség városába mindig hazajárnak


Bővebben...

Egész Európa ünnepe

 A mai nap ünnep. Nemcsak a magyaroké és a németeké, hanem egész Európáé – mondta Sopronpusztán dr. Fodor Tamás polgármester. Augusztus 19-én a páneurópai piknik és a határáttörés 26. évfordulóját ünnepeltük, másnap pedig Magyarország nemzeti és állami ünnepét tartották a Szent István-templomban.


Bővebben...

A vér nem a kórházban terem!

A nyári kánikula után több véradóra számítanak a Vöröskereszt szakemberei   Huszár Judit  Boldog lehet, aki adhat – sokszor hallhatjuk ezt a mondatot ünnepek környékén. De nemcsak karácsonykor, születésnapkor igaz, hanem a véradásra is! Idén július végéig körülbelül 4500-an adtak vért Sopronban, a Vöröskeresztnél remélik, hogy év végéig elérik a 8000-et.


Bővebben...

Soproni osztálykirándulás

Élményszerűen szeretnék bemutatni Sopron nevezetességeit Feladatlapokkal sétáló diákok a belvárosban, biciklizők a Fertő-parton – ismerős kép lehet a soproniaknak. Idén áprilistól június végig 25 osztály vett részt a soproni osztálykirándulások programon, ők az ország különböző részeiről érkeztek.


Bővebben...

Tömegek a koncerteken

Véget ért a Soproni Ünnepi Hetek programsorozat Tömegek a koncerteken    Közel 23 ezren látogattak el a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeire. Három hét alatt több kiállítás, szabadtéri koncert, családi program várták a látogatókat, de megnyitotta kapuit a felújított Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház is. 


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat