Nemzetek népmeséi

321 soproni és környékbeli gyermek jelentkezett a testvérvárosi rajzpályázatra A gyerekek ismerjék meg jobban egymás kultúráját – ez volt a nemzetek népmeséi című rajzpályázat célja. Sopron japán testvérvárosával, Kazunóval közösen indította a programot, amelyben először japán, most pedig magyar népmesék illusztrációit készítették el az általános iskolás diákok.


Bővebben...

Új Bálintot kapott maga mellé

  Új énekes csatlakozott a népszerű Group’N’Swing formációhoz. Mihályi Réka örül, hogy nem maradt férfiénekes és Bálint nélkül a csapat ,és a rivalizálás halvány szikrája sem érezhető kettejük között.


Bővebben...

Erősödő turizmus

Tavaly 160 ezer vendég érkezett Sopronba, idén még többet várnak , Beköszöntött a tavasz, elindult a turisztikai szezon! Sopronba ugyan a legtöbb vendég a nyári hónapokban érkezik, de már most sok iskolás csoporttal találkozhatunk a városban. 2014-ben öt százalékkal több turista látogatott el Sopronba mint 2013-ban, idén pedig további emelkedésre számítanak a szakemberek.


Bővebben...

Történelmi megállapodás

A kormány jóváhagyta a Modern Sopronért szerződést A jelek szerint „slágertéma” lett a kormány ás a városvezetés által kötött Modern Sopronért szerződés. (Az elmúlt napokban a parlamentben is szóba került.) Ennek hátteréről adott tájékoztatást Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője.


Bővebben...

Föld napja 2015

Sopronban lesz divatbemutató, kiállítás és bicajos felvonulás is Idén ünnepli 25. születésnapját a magyarországi Föld napja mozgalom – a világméretű kezdeményezés pedig 45 éve indult. Április 22-én különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A Föld napját 175 országban tartják.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat