Elkötelezett joghallgató

Az ötödéves joghallgatót, Kuslits Katalint Széchenyi-ösztöndíjjal jutalmazta városunk önkormányzata. A kitüntetéssel járó anyagi támogatást a fiatal lány továbbtanulásra szeretné fordítani.


Bővebben...

Újabb premier

A KOMISZ és dESZKa Társulat újabb bemutatóra készül. A diák színjátszókból és sérült emberekből álló integrált csoport ezúttal Fenyő Miklós és Tasnádi István: Made in Hungária című zenés játékát adja el.


Bővebben...

Aranylen

Kerék Imre: „Csak a földi lét tünékeny csudái vagyunk…” Aranylen  címmel néhány héttel ezelőtt jelent meg a 2012-ben Sopron Kultúrájáért díjjal kitüntetett Kerék Imre verseskötete. A Radnóti- és József Attila-díjas költőnek ez a 16. önálló könyve.


Bővebben...

Mátyás király nyomában

Dr. Tóth Imre: „Érdemes árnyalni a Mátyásról kialakított képet”   Reneszánsz farsangi mulatság, előadások, lovagi torna, ügyességi játékok, kódexrajzolás és lakoma is szerepel a Mátyás-napok a múzeumban című rendezvénysorozat programjai között. A gyerekek megismerhetik a mítoszokat, a felnőttekben pedig szeretnék árnyalni a reneszánsz uralkodóról kialakított képet.


Bővebben...

Az arénában a sportgála

A szervező sportfelügyelet minden soproni sportolót vár az ünnepségre Új helyszín, nagyszabású show-műsor és sztárfellépők – az idei évben teljesen megújul a városi sportgála rendezvénye. Csiszár Szabolcs sportfelügyelő abban bízik, hogy az eddiginél is jóval több sportoló vesz részt az ünnepségen, amelyet február 13-án 16 órától rendeznek meg.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat