Luctól a normannig

Nem érdemes utolsó pillanatra hagyni a fenyőfa beszerzését  Múlt hét óta lehet megvásárolni a fenyőket, melyek szenteste lakásunk díszei lesznek. Ha valaki szép karácsonyfát szeretne, nem érdemes az utolsó pillanatra hagynia a beszerzést. Az árak a tavalyihoz képest nem sokat változtak, már kétezer forintért lehet kapni méteres lucfenyőt.


Bővebben...

Mit jelent soproninak lenni?

  ? Aki válaszol: dr. Gimesi Szabolcs Sopron büszkén viseli a „civitas fidelissima”, a leghűségesebb város címet, a cím mellett pedig hűséges soproni polgáraira is büszke lehet. Sorukból a Soproni Téma dr. Gimesi Szabolcs jogászt, Sopron egykori polgármesterét, a Soproni Evangélikus Egyházmegye felügyelőjét kérdezi arról, neki mit jelent a soproniság érzése.


Bővebben...

Sopron nem felejt

A népszavazásra emlékezett a város, átadták a kitüntetéseket   Melocco Miklós kapta az idei díszpolgári címet, amelyet a hagyományoknak megfelelően december 14-én adtak át. A város ezen a napon emlékezett meg az 1921-es népszavazás 93. évfordulójáról.


Bővebben...

Sopron leendő városszépítője

Széchenyi-ösztöndíjat kapott Jánoska Rita Idén először nyerte el a Széchenyi-ösztöndíjat Jánoska Rita. A sokoldalú fiatal lány a mesterképzés befejezése után Sopronban szeretne környezetalakító tevékenységet végezni – a városban élők örömére.


Bővebben...

Volt egyszer egy „babaklinika”

Elfeledett szakmák, elfeledett mesterségek művelője: Bakó Lászlóné   Esernyő- és babajavítás – ez állt a cégtáblán egykoron a Kisvárkerületen. A Soproni Szolgáltató Ipari Szövetkezet égisze alatt működő kis üzlet nem soproni specialitás volt. Három ügyes kezű asszony, köztük Bakó Lászlóné reparálta ott a félszemű, hiányos végtagú macikat és babákat, és varázsolta újjá a szél által kifordított családi paraplékat. 


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat