Sördögök: bravúros menetelés

 Itthon a Kecskemétet, idegenben a Nyíregyházát győzte le az SKC Tovább folytatja remek szereplését az idei bajnokságban a Soproni Sördögök férfi kosárlabdacsapata. Sabáli Balázs együttese négy meccs után is veretlen: hazai pályán hosszabbításos mérkőzésen győzték le a Kecskemétet, idegenben pedig magabiztos játékkal a Nyíregyházát. Pénteken Székesfehérváron játszanak.


Bővebben...

Szandra gyógytornásznak készül

 Soproni rendezvények népszerű szereplője: Németh Alexandra Városi rendezvényeken sokan láthatták már Németh Alexandrát szavalni, illetve dalolni. Az Eötvös-gimnázium diákja szívesen segít az embereknek, többek között ezért is készül gyógytornásznak.


Bővebben...

Egy barátság képei

Munkácsy Mihály és Paál László festményei is láthatóak a soproni tárlaton Egyikük fiatal asztalos volt, amikor megismerkedtek, a másik elit gimnáziumba járt. Később fordult a kocka: a szegény fiú feleségül vett egy bárónét, elismert festő lett. A jó családból származó barát képeit viszont nem értékelte a közönség, sokszor éhezett. Bár ellentétes személyiségek voltak, és az életük is teljesen máshogy alakult, egy valami nem változott: mindvégig igaz barátok maradtak.


Bővebben...

Mit jelent sopronimak lenni?

Mit jelent soproninak lenni? Aki válaszol: dr. Patzer Mária Sopron büszkén viseli a „civitas fidelissima”, a leghűségesebb város címet, a cím mellett pedig hűséges soproni polgáraira is büszke lehet. Sorukból a Soproni Téma dr. Patzer Mária főorvost kérdezi arról, neki mit jelent a soproniság érzése.


Bővebben...

Tűzifát rezsicsökkentve

 Egy család maximum tíz köbméter olcsóbb árú fát vehet a TAEG Zrt.-nél A kormány döntésének értelmében az állami erdőgazdaságok 10 százalékkal csökkentik a lakossági tűzifa árát, így háztartásonként maximum 10 erdei köbméter olcsóbb tűzifát biztosít a TAEG Zrt. is a soproniaknak és a környékbelieknek. Az árcsökkentés országos szinten 170 ezer köbméter tűzifakészletre vonatkozik.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat