A gyerekek ünnepe

8. alkalommal tartották meg a Soproni Tündérfesztivált  A gyerekek ünnepe  Varázslatos gyermekbirodalommá változott szombatra a soproni Deák tér. Idén az Erzsébet-kert felújítása miatt itt tartották a 8. Soproni Tündérfesztivált – a helyszín olyan jól vizsgázott, hogy jövőre is itt rendezik meg. A gyerekek legnépszerűbb programján idén is több ezren vettek részt.


Bővebben...

Új csomagológépsor a sörgyárban

Szijjártó Péter: „A külpolitika nem cél, hanem eszköz” – A magyar külpolitika nem cél, hanem eszköz – jelentette ki Sopronban Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter közreműködésével a múlt héten indították el a soproni sörgyár legújabb multipack csomagoló- és tálcázógépsorát.


Bővebben...

Fuss Sopron!

Több mint 500 tagja van az interneten szerveződött csoportnak  Fuss Sopron!  Színes ruhás idősek, fiatalok, férfiak, nők – találkozhatunk velük a Lövér körúton, Ágfalva felé, a Tómalomra vezető bicikliúton vagy a belvárosban is. Az utóbbi években egyre többen lettek, már megszokott a jelenlétük. Talán azért, mert futni egyre nagyobb divat.


Bővebben...

Sztárok és a VOLT

Nemcsak a zenebarát közönség, hanem az előadók életében is kivételes helyen szerepel a VOLT Fesztivál. Így van ezzel az Anima Sound System frontembere, Prieger Zsolt is: – Elég sok fesztiválon játszottunk már, de a VOLT mindig a szívünk csücske. Talán a legelsőn nem voltunk ott, de azóta folyamatosan meghívnak minket. Még az akkori sportcentrumban szintén többször felléptünk. Meghatározó pontja a zenei pályafutásunknak, most is szívesen megyünk.


Bővebben...

Fekete Mária-kegykép

Július 4-én, szombaton 14 órakor indul a gyalogos zarándoklat  Kettős jubileumot ünnepelnek idén a sopronbánfalvi pálos–karmelita templomban: 500 éves a Fekete Mária-kegykép, a díszes kerete pedig 250 évvel ezelőtt készült el. A kerek évfordulók és a közelgő búcsú apropóján arra készülnek, hogy megvilágítják a kegyképet.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat