Soproni hajóépítő sikere

A Kárpáti Balázs tervezte vitorlás lett a befutó A Budapest Boat Show újdonság pályázatán 1. helyezett lett a Kárpáti Balázs és Paulovits Dénes tervezte élményvitorlázásra és versenyzésre is alkalmas 8 méteres vitorlás.


Bővebben...

Megérkezett Dorottya!

Gál Tamás: „300 évet kell legyűrni a színpadon” Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon című vígeposzát láthattuk múlt héten a Liszt-központban. A darab különlegessége, hogy mindössze két művész: Gál Tamás színész és Mester László zenész adja elő. Bár nem szabad megfeledkeznünk a közönségről sem, akik aktív részesei a játéknak!


Bővebben...

Teniszsiker Dubaiban

Babos Tímea francia párostársával nyert tenisztornát Teniszsiker Dubaiban  A soproni Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte a 2,5 millió dollár összdíjazású dubaji keménypályás női tenisztorna páros versenyszámát.


Bővebben...

Gólzáporos döntetlen

Hosszabbításban egyenlített 4–4-re az SVSE–GYSEV Nagy várakozás előzte meg az NB II-es SVSE–GYSEV bajnoki nyitányát az örök mumus Ajka ellen. A tavaszi szezon első mérkőzésén már gólokban és izgalmakban sem volt hiány, végül 4–4-es döntetlen született.


Bővebben...

Bebarangolták Sopront

Idén különösen népszerű volt az idegenvezetők világnapja Már hagyomány, hogy minden évben február utolsó vasárnapján tartják az idegenvezetők világnapját Sopronban. A Soproni Idegenvezetők Köre 11 tematikus sétát szervezett, ezeken összesen 375-en vettek részt.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat