Soproni aranycsapat!

A bajnoki döntő mindhárom meccse egyértelmű soproni fölényt hozott Megvan a tizedik! A 2015/16-os szezonban ismét bajnoki címet szerzett az Uniqa Sopron. Sterbenz László tanítványai ezzel megőrizték a tavaly elhódított bajnoki címet.


Bővebben...

Figyelő „szemek”

Üzenet a bűnözőknek: Sopron nem jó terep! Bemutatták a kibővített soproni térfigyelő kamerarendszert. Összesen 47 közterület-figyelő, többfunkciós eszköz pásztázza a soproni és környékbeli utakat. Ha az operátorok valamilyen problémát észlelnek, akkor azonnal értesítik a járőröket.


Bővebben...

„A magyar nyelv igazi kihívás”

Iain Ferrier Lindsay, Nagy Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának új budapesti nagykövete a közelmúltban Sopronban járt. Látogatást tett a városházán is, ahol megbeszélést folytatott dr. Fodor Tamás polgármesterrel, majd interjút adott a Soproni Témának.


Bővebben...

Föld napja az Orsolyában

Nagyszabású Föld napi rendezvénysorozatot tartottak múlt héten a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban, a programokba az iskola apraja-nagyját bevonták.


Bővebben...

Itt van Tóth Andi

A rajongók legnagyobb örömére új dallal jelentkezett Tóth Andi. A X-Faktor győztesének élete meglehetősen sűrű: az év elején A Dal című versenyben szerepelt, és bemutatkozott a Madách Színházban is.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat