Évadnyitó a Petőfi Színházban

  A 2014-2015-ös színházi évad első premiere volt a hétvégén a Soproni Petőfi Színházban. Ion Luca Caragiale: Az elveszett levél című komédiáját állította színpadra a társulat.


Bővebben...

Jó úton a soproni sportfejlesztések

Megnézte az MKB-aréna bővítését, valamint bepillantott az edzésmunkába is Simicskó István. A sportcentrumnál már a látványos munkafázisoknál tartanak, a sportért felelős államtitkár látogatásakor például a födémet helyezték el a kivitelezők.


Bővebben...

Másfél milliárdos támogatás

  Aláírták azt a szerződést, amelynek értelmében 1,5 milliárd forintos kormányzati támogatást kap a Nyugat-magyarországi Egyetem. Az összegből megoldják az intézmény likviditási problémáit, ugyanakkor a képzésben struktúraátalakításra lesz szükség.


Bővebben...

Mesterhármas

Dr. Fodor Tamás: Minden soproni polgármestere leszek! Az előzetes várakozásoknak megfelelően ismét dr. Fodor Tamás lett – immár harmadszor – Sopron polgármestere. Az önkormányzatban is megőrizte a Fidesz–KDNP a vezető szerepét, hiszen 12 egyéni körzetből 11-ben nyertek, így kétharmados többséget szereztek.


Bővebben...

12–15 milliárd forint a helyi cégeknek

 Lázár János: 2018-ra megépül az M85-ös gyorsforgalmi autót – Sopron szerepe túlmutat önmagán – jelentette ki sajtótájékoztatóján Lázár János. A miniszterelnökséget vezető miniszter ismételten hitet tett az M85-ös autóút megépítése mellett, és minimum 12–15 milliárd forintot ígért helyi gazdaságfejlesztésre.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat