Felvette Lámfalussy nevét a Közgáz

Az ünnepségen a névadó családja is részt vett A világhírű közgazdászprofesszor, az euró egyik atyjaként ismert Lámfalussy Sándor nevét vette fel a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara az elmúlt héten. A Lámfalussy család tagjainak jelenlétében felavatták az Európai Központi Bankot megalapító szakember emléktábláját.


Bővebben...

Kiütéses vereség

Kettős emberhátrányban játszott az SVSE Megszakadt az SVSE NB II-es labdarúgó csapatának szeptember 14. óta tartó veretlenségi sorozata. A hétvégén az egykoron szebb napokat megélt, de a napjainkban nem éppen acélos ZTE látogatott a Káposztás utcai stadionba és gólzáporos 4–1 győzelmet aratott.


Bővebben...

Green Day: új lendület

A Green Day október 7-én jelentkezett új, Revolution Radio című lemezével. Azötszörös Grammy-díjas banda korongját négyéves szünet előzte meg, amely az együttes eddigi leghosszabb kimaradása.


Bővebben...

„Kissé elmosódva” – Robert Capa Sopronban

A magyar származású fotóriporter képei január 6-ig tekinthetők meg  A világhírű, magyar származású fotóriporter, Robert Capa fotóiból nyílt kiállítás Mozgásban címmel a Liszt-központ Munkácsy-termében szombaton.


Bővebben...

Teljesen felújították a játszóteret

Biztonságos minipark a József Attila lakótelepen Húszmillió forintból újították fel a József Attila lakótelep játszóterét, amely nem csak az ott élő, hanem a környéken játszani szerető gyerekeknek is biztonságos kikapcsolódási lehetőséget nyújt.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat