„Lecsapott” a verskommandó

  A költészet napján versekkel ajándékozták meg a soproniakat a színészek Folytatódott a hagyományt, idén is munkába állt a Soproni Petőfi Színház verskommandója. A soproni színészek végigjárták a várost, és mindenkinek verset ajándékoztak a magyar költészet napján.  


Bővebben...

TUDOK-nagydíjas széchenyis

 Wesely Norbert megkapta a legnagyobb innovációért járó elismerést Wesely Norbert több rangos versenyen ért el kiemelkedő eredményt. Nagyon büszke arra, hogy legutóbb a TUDOK 2014-en első helyezést szerzett – egy környezetbarát ház fűtésvezérlésének kidolgozásával.


Bővebben...

A Soproni ünnepe a Fő téren

Támogatás az SKC-nak és a Soproni Gyógyközpontnak A piacvezető Soproni sör ünnepe volt az elmúlt hétvégén a Fő téren. Az új arculattal bemutatkozó márka a Heineken cégcsoport egyik kiemelkedő termékcsaládja.


Bővebben...

Mit jelent soproninak lenni?

Aki válaszol: Szalay Csaba   Sopron büszkén viseli a „civitas fidelissima”, a leghűségesebb város címet, a cím mellett pedig hűséges soproni polgáraira is büszke lehet. Sorukból a Soproni Téma a Corvinus Magyar–Osztrák Baráti Kör alapításáért az osztrák Ezüst Szolgálati Érdemkereszttel kitüntetett Szalay Csaba idegenforgalmi tanácsadót kérdezi arról, neki mit jelent a soproniság érzése.


Bővebben...

Veszélyes internet?!

Használni kell a közösségi oldalakon a biztonsági beállításokat Veszélyes internet?! Egy felmérés szerint hazánkban a 6–17 év közötti gyerekeknek 65 százaléka rendszeres internethasználó. Sokan közülük nem is tudják, hogy milyen veszélyes színtér lehet a világháló, már külön bűnözői csoportok szakosodtak arra, hogy kihasználják a fiatalok tapasztalatlanságát.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat