Végleges szőrtelenítés

Megoldás az esztétikai és higiéniai problémákra Rengeteg nő, sőt egyre több férfi is jelentős erőfeszítéseket tesz azért, hogy megszabaduljon a testszőrzetétől. Megoldást jelenthetne a végleges szőrtelenítés, de tényleg végleges-e az eredmény?


Bővebben...

Már tart Cséren a próbaüzem

 Az STKH kérésre minden szemetet elszállít Megkezdődött a cséri hulladéklerakó próbaüzeme, ezért Sopronban a Harkai úton átmenetileg nem lehet hulladékot elhelyezni – tájékoztatta szerkesztőségünket Kosztka László, az STKH ügyvezető igazgatója.


Bővebben...

Született előadó

 Gergő kisgyerekkorától zenésznek készül A 18 éves Csoltói Gergely előadóművésznek született. A berzsenyis diák a táncolás, a gitározás és az éneklés mellett vers- és prózamondó versenyeken is indul.


Bővebben...

Dukai Regina is sztárban sztár

  Lehullott a lepel, és kiderült, kik versengenek majd a Sztárban sztár második évadában. A hírességek között több soproni kötődésű és környékbeli művészt találhatunk, többek között a kapuvári Dukai Reginát.


Bővebben...

Fontos a rendőri jelenlét

 Lovon, kutyákkal, gyalog, két és négy keréken is járőröznek Nem a statisztika, hanem a rendőrök fizikai jelenléte, közvetlen elérhetősége hat megnyugtatóan Sopron lakóira – hangsúlyozta Szabó Jenő alezredes a kormány közbiztonsági programjának helyi megvalósulásáról. Sopronban a kiemelt bűncselekmények statisztikája csökkenést, azok felderítése javuló tendenciát mutat. A rendőrség jelentős hangsúlyt fektet a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelésére.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat