Családi hétvége a Fertőn

Első alkalommal rendezték meg az Esterházy-regatta elnevezésű versenyt a Fertő tavon. A vitorlásversenyt a vízitelepen és Fertőrákoson is családi programok tették színesebbé.


Bővebben...

Keze nyomát őrzi Sopron

Életének 82. évében elhunyt Sz. Egyed Emma soproni szobrász- és éremművész, a Nyugat-magyarországi Egyetem nyugalmazott főiskolai tanára. 


Bővebben...

Új közösségi tér épül

Optimális esetben 2017-ben folytatódik a Kisvárkerület és a Széchenyi tér fejlesztése  Új közösségi tér épül  Folytatódik a fejlesztés – sokkal több lesz a gyalogút, kevesebb a parkoló a Széchenyi téren, ezért az Árpád utcában parkolóházat hoznának létre. A Kisvárkerület és Széchenyi tér felújításának terveit lakossági fórumon mutatták be a Liszt-központban.


Bővebben...

Itt a nyár, irány a strand!

Július 4-től a soproni diákok és óvodások féláron fürödhetnek   Megnyitotta a kapuit a Lövér-fürdő, a Tómalom és a Fertő tavi vízitelep. A tervek szerint idén is augusztus 31-ig lesznek látogathatóak a strandok, amelyekre több tízezer embert várnak.


Bővebben...

Kilencvenen túl is a piacon

Annus néni: „Amit az Isten nekem adott, abból én is adok.” Nem mindennapi jelenséggel találkozik az, aki a soproni piacot péntekenként felkeresi: a sok árus közül valaki kitűnik életkorával, derűjével és egy-egy kedves szavával, amiből minden vevőnek jut.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat