Sopron – Civitas non grata

A forradalom előtt: A „reakciós” városban a háború után leálltak a fejlesztések Az 1950-es évek totális diktatúrája és folytonos ellenségkeresési kampánya egységesen üzent hadat a magyar társadalom minden rétegének, sőt tagjának, ezért egységes volt a vele szemben kibontakozó ellenállás is.


Bővebben...

Véget ért a XV. paralimpia

Tizennyolc érmet nyertek a magyarok Befejeződött a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye, a paralimpia.


Bővebben...

Futottak és tekertek

Az európai mobilitási hét, valamint az európai autómentes nap rendezvényeihez csatlakozva több sporteseményt is rendeztek a hétvégén.


Bővebben...

Saját kezünkben a sorsunk

Szájer József: Magyarország felelős és erkölcsös politikát folytat Nem vagyunk felelőtlenek és erkölcstelenek, amikor elutasítjuk a bevándorlók kötelező betelepítését – jelentette ki dr. Szájer József a Soproni Témának adott exkluzív interjúban.


Bővebben...

150 éves a soproni tűzoltóság

Tiszteletet a múltnak, megbecsülést a jelennek 150 éves a soproni tűzoltóság  Látványos díszfelvonulással, a tűzoltólaktanyában Szabó Gyula egykori soproni parancsnok emléktáblájának avatásával, a Liszt-központban pedig kiállítással és ünnepséggel emlékeztek hazánk első tűzoltóságának megalapítására.


Bővebben...
01234

Zöld Sopron

Tíz százalékkal csökkent a szemétszállítás díja is

A rezsicsökkentéssel egyértelmű a kormány célja: segíteni a családokon, hiszen a közműszámlák összességében jelentős tételt tesznek ki egy-egy otthon költségvetésében. Novembertől a korábbi csökkentéssel együtt immár 20 százalékkal kevesebbet fizetünk a gázért és a villanyért, de július 1-től országszerte 10 százalékkal csökkent például a szemétszállítás díja is. Természetesen Sopronban is!

A Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. (STKH) igazgatója, Kosztka László a Soproni Téma érdeklődésére elmondta, a kormány döntését maradéktalanul végrehajtja a cég, hiszen fontos kérdés, hogy a szemétszállítás díja is mérséklődjön. Sopronban legalább 10 százalékos a csökkentés mértéke, ami éves szinten jelentős megtakarítást eredményez a családoknak. Természetesen ez azt is jelenti, hogy a kft. a jövőben a lehetőségek függvényében még hatékonyabban és költségtakarékosabban végzi majd a munkáját.

Rezsicsökkentés után: A 10 százalékos csökkentés éves szinten jelentős megtakarítást jelent a családoknak Fotó: STKH

Kövesse nyomon programjainkat