Végleges szőrtelenítés

Megoldás az esztétikai és higiéniai problémákra Rengeteg nő, sőt egyre több férfi is jelentős erőfeszítéseket tesz azért, hogy megszabaduljon a testszőrzetétől. Megoldást jelenthetne a végleges szőrtelenítés, de tényleg végleges-e az eredmény?


Bővebben...

Már tart Cséren a próbaüzem

 Az STKH kérésre minden szemetet elszállít Megkezdődött a cséri hulladéklerakó próbaüzeme, ezért Sopronban a Harkai úton átmenetileg nem lehet hulladékot elhelyezni – tájékoztatta szerkesztőségünket Kosztka László, az STKH ügyvezető igazgatója.


Bővebben...

Született előadó

 Gergő kisgyerekkorától zenésznek készül A 18 éves Csoltói Gergely előadóművésznek született. A berzsenyis diák a táncolás, a gitározás és az éneklés mellett vers- és prózamondó versenyeken is indul.


Bővebben...

Dukai Regina is sztárban sztár

  Lehullott a lepel, és kiderült, kik versengenek majd a Sztárban sztár második évadában. A hírességek között több soproni kötődésű és környékbeli művészt találhatunk, többek között a kapuvári Dukai Reginát.


Bővebben...

Fontos a rendőri jelenlét

 Lovon, kutyákkal, gyalog, két és négy keréken is járőröznek Nem a statisztika, hanem a rendőrök fizikai jelenléte, közvetlen elérhetősége hat megnyugtatóan Sopron lakóira – hangsúlyozta Szabó Jenő alezredes a kormány közbiztonsági programjának helyi megvalósulásáról. Sopronban a kiemelt bűncselekmények statisztikája csökkenést, azok felderítése javuló tendenciát mutat. A rendőrség jelentős hangsúlyt fektet a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelésére.


Bővebben...
01234

Kultúra és művészetek

„Ha az ember nem lesz alkoholista, egész életében ihat…”

Szeszversek józanul

Pluzsik Tamás

 

Szeszversek címmel jelent meg újabb verseskötete dr. Winkler András professzornak. A bemutatón Kálid Artúr színművész olvasott fel néhány alkotást.

 

– Ezek a versek, hogy úgy mondjam, huncut versek, melyeknek, ha nem is annyira a megírására, de a már évekkel ezelőtt megszületettek összegyűjtésére és kis kötetben való kiadásukra a család, illetve a barátok ösztönöztek. Elmúltam hetvenéves, és társaimmal egyre többször gondolunk vissza ifjú korunkra. A sok-sok élmény mellett néha az italról is szó kerül, ilyenkor persze koccintunk egyet a múlt idők söreire, boraira. Ebben a karcsú kis kötetben összegyűjtöttem azokat a verseimet, melyek kapcsolatban vannak e szívderítő szertartással – hallottuk a Nyugat-magyarországi Egyetem egykori rektorától, aki családi és baráti körben, stílszerűen abszolút szeszes környezetben, borozgatással összekapcsolva tartotta meg új kötetének bemutatóját. 

– Néha kicsit frivol, néha kicsit szabad szájú sorokkal találkozhat az olvasó András legújabb kötetében, melyeket őszintén megvallva nem ismertem. Mint ahogy azt sem tudtam, hogy ő immáron több kötetes poéta, úgyhogy elkértem tőle többi verseskötetét is. Mondhatom, el vagyok ragadtatva: ragyogó, szellemes írások, így örömmel vállaltam, hogy a könyvpremieren felolvasok néhányat a rövid, csattanós versek közül – mondotta a színész-rokon Kálid Artúr, aki a szerző testvérének, Winkler Barnabásnak a nevelt fia. Talán kevesen tudják, hogy a több TV-sorozatból és filmből is jól ismert, 1996-ban Souvenír-díjjal kitüntetett színművész hivatalos, személyi adataiban szereplő neve Winkler Artúr.

– Így, azzal a mély empátiával és összekacsintó humorral, ahogy Artúr elmondta, még nem hallottam viszont a verseimet. Azt kell mondanom, egészen más volt, mondjuk úgy, használt nekik, néha kételkedtem is, hogy ezeket tényleg én írtam? Végezetül álljon itt, egy általam megfogalmazott, a kötet témaköréhez kapcsolódó bölcselet: azért kedvező, ha az ember nem lesz alkoholista, mert akkor egész életében ihat…

 

Fotó: Pluzsik Tamás

 

Kövesse nyomon programjainkat